toxin

ok, först och främst behöver vi börja med att säga att namnet "botox" är själva namnet på en produkt som jobbar muskelavslappnande. precis som "special cleansing gel" är namnet på dermalogicas löddrande rengöring.så det finns alltså många olika muskelavslappnande produkter på marknaden som har samma verksamma ingrediens för att slappna av muskulaturen, botulinumtoxin typ a, vars huvudsyfte är slappna av dina muskler så att dina mimiska linjer / rynkor försvinner likt magi!

vår sjuksköterska andreas använder bocouture, som är ett toxin utvecklat av samma man som utvecklade botox. varför detta är hans självklara val när det kommer till muskelavslappnande produkter är för att denna produkt inte blir förstörd om den inte står i ett kylskåp och du som kund kan inte bli immun mot detta toxin, vilket betyder att vi har större frihet i tiden när det gäller touch up-behandling. samt att denna produkt ger en mindre risk för att sprida sig under huden.
ok, vad bra, då hade vi det utrett med botox/toxin/muskelavslappnande/botulinumtoxin a, så i fortsättningen pratar vi på The skin om toxinbehandling eller muskelavslappnande behandlingar.

med det sagt vill vi också säga, att toxin är en mycket effektiv behandling mot rynkor i ansiktet. därför är toxinbehandlingar en av världens mest kända och utförda skönhetsingrepp, hepp!

VAD GÖR BEHANDLINGEN?
toxinet begränsar nervsignalerna till de behandlade musklerna, vilket i sin tur leder till mindre aktivitet i muskeln och vidare till att muskeln inte kan "jobba fram" rynkan / rynkorna. de muskler som inte behandlas fortsätter att fungera som vanligt. en vanlig missuppfattning är att toxinet helt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt. detta stämmer inte eftersom behandlaren strävar efter att begränsa de omedvetna anspänningsuttrycken i ansiktet utan att påverka din förmåga att uttrycka dig. toxin används i många olika sammanhang. bl.a. för behandling av migrän, svettning och tandgnissling. trots sitt breda användningsområde förknippas ändå en "toxinbehandling" i första hand med behandling av rynkor. och det är en effektiv behandling!
botulinumtoxin typ a har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet. Det utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat t.ex. vid okontrollerad blinkning. när botulinumtoxin typ a visade sig kunna blockera nervimpulserna som skickas till de muskler som styr ansiktsuttrycken blev det snabbt en mycket populär produkt för behandling av rynkor i ansiktet

FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?
för dig som vill vara utan dina mimiska linjer /rynkor / djupa rynkor de kommande månaderna. behandligen lämpar sig särskilt väl för behandling av:
pannrynkor – de horisontella rynkor som uppkommer när man veckar pannan.
bekymmersrynkor – de vertikala rynkorna mellan ögonen. Kallas även för glabellarynkor eller "argrynkan".
kråksparkar – små rynkor i ögonens utkanter som förstärks när vi ler. kallas även för skrattrynkor.

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL? 
-inför alla estetiska injektioner kontaktas du för en konsultation via videosamtal minst 48 timmar innan din tid för behandling. detta för att ge dig som kund betänketid och information om behandlingen.
- vid behandlingstillfället börjar vi med att du får fylla i en hälsodeklaration så att vi vet att behandlingen är säker för dig.
- efter ordentlig rengöring av huden genomförs en konsultation där vi går igenom vad du tycker är din huds förbättringsområden. det är viktigt att vi förstår varandra och att förväntan och förväntat resultat är samma.
- med hjälp av en liten och tunn nål injiceras små mängder av det aktiva ämnet i de områden som skall behandlas. eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är det upplevda obehaget litet. många patienter likställer obehaget med ett myggbett. bedövning är inte nödvändigt och du kan återgå till dina normala aktiviteter omedelbart efter ingreppet.
- en toxinbehandling är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur. Ingreppet tar inte mer än 10-20 minuter.

HUR LÄNGE HÅLLER EFFEKTEN?
resultaten börjar synas efter 3-10 dagar. i vissa fall kan det ta upp till 14 dagar innan man ser full effekt. normalt håller resultatet av en toxinbehandling i 3-4 månader, men detta är väldigt individuellt då det beror på hur starka musklerna är som blivit behandlade. varje gång man upprepar behandlingen brukar resultaten hålla i sig något längre, då toxinbehandlingen "lär" dina muskler att vara avslappnade.

BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT INNAN/EFTER BEHANDLINGEN?
inför din behandling:
- undvik ipren, naproxen acetylsalisylsyra (treo), omega 3 dagarna före din behandling då de kan göra dig mer lättblödande
- äter du blodförtunnande medicin rekommenderar vi att du rådgör med din läkare före
efter din behandling:
- undvik varma bad och bastu
- undvik träning på 72 timmar
- det är det generellt sätt inte farligt att dricka alkohol i samband med behandlingen men alkohol är blodförtunnande och kan öka risken att få blåmärken på insticksplatsen
- du skall inte använda toxin om du planerar att skaffa barn eller är gravid. anledningen till försiktighet med toxinvid graviditet är att det inte finns någon forskning på gravida som varken fastställer eller motsäger botulinumtoxinets påverkan på fostret. därför tar vi alltid det säkra före det osäkra och behandlar ej dig som är gravid.

VAD FINNS FÖR RISKER MED BEHANDLINGEN?
risken av drabbas av biverkningar eller komplikationer av en toxinbehandling är liten. hur stor risken för komplikation är beror på vilka muskler som behandlas. eftersom effekten endast är tillfällig är eventuella biverkningar det också. i normalfallet kvarstår de endast ett par veckor. i vissa väldigt ovanliga fall kan ämnet sprida sig och bedöva andra muskler än de som avsågs med behandlingen, detta kan leda till slokande ögonlock eller asymmetri i dina ansiktsdrag. när man gör ögonbrynslyft med toxin får vissa personer motsatt effekt, tunga ögonbryn och/eller hängande ögonlock. orsaken är ofta att behandlaren missbedömt patientens muskulatur, använt för mycket toxin eller att patientens reagerat på ett oförutsägbart sätt på behandlingen. vissa patienter upplever en tillfällig huvudvärk efter ingreppet.
det är avgörande att du följer de rekommendationer du får vid din behandling hos oss.
hos oss blir du alltid behandlad av legitimerad sjuksköterska andreas, certifierad av etiska injektionsrådet och kopplad till ivo. om du äter läkemedel som påverkar din hud ska du först rådfråga oss angående dessa innan behandlingen. 

en konsultation kan du alltid boka om du är osäker på vilken injektionsbehandling som skulle passa dig bäst.

prislista toxinbehandling

1 område*

1900 kr

2 områden*

2900 kr

3 områden*

3800 kr

faceslimming 

(tandgnissling)

3800 kr

hyperhydros

 (behandling mot svett under armarna)

4200 kr

*behandlingsområden är: glabella ("argrynkan" mellan brynen), panna, ögonbrynslyft, runt ögonen ("kråksparkar"), lipflipp, sur mungipa, gummy smile, haka (apelsinhaka), näsa upp, bunnylines (näsryggen)

ska vi ta bort några rynkor?