dermapen

2010, året då dermapen kom och förändrade skönhetsbehandlingarna på salonger runt om i världen. sedan dess har den är microneeling-pennan bibehållit sitt rykte som det bästa i branschen, med rätta säger vi! 
dermapen4 är den mest effektiva nålbehandlingen på marknaden för exempelvis oren hy, ärr, rynkor, fina linjer, förstorade porer, förtjockad hy och solskadad hy. de är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga och svåråtkomliga områden såsom runt ögonen, på läpparna och näsan.
läs vidare så berättar vi mer....


VAD ÄR SKILLNADEN PÅ DERMAPEN OCH MICRONEEDLING?
dermapen ÄR en microneedling. själva behandlingen heter microneedling, det är där alla nålarna kommer in i bilden. dessa nålar sitter utbytbara på en pennliknande apparat som med hög hastighet och säkerhet penetrerar huden i olika valda djup för att skapa en kontrollerad skada i huden, så att den påbörjar en läkning och på så sätt förbättring av huden. dermapen jobbar både på hudytan OCH ända ner till 3 mm ner i huden med hjälp av 16 nålar, vilka gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund. dermapen är märket på produkten och pennan som vi valt att jobba med eftersom vi under åren fått många, många fina resultat med denna behandling.

FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?
eftersom man ställer in olika djup på nålarna i en dermapenbehandling kan man jobba på många olika hudproblem, på många olika hudtyper och toner. vi jobbar främst på:
- åldrad & spänstfattig hud
- fina linjer
- stora porer
- ojämn hudton & pigmenteringar
- ärr (acne-ärr, efter kirurgi & brännskador)
- oren hud & acne

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?
- efter en ordentlig avtvättning av huden i tre steg görs en analys av huden tillsammans med dig där vi pratar om fokusområden, önskemål och förväntningar.
- fotografering för dokumentationens skull
- vi blandar serum efter din hud och dina önskemål
- dermapen-pennan jobbar med 16 sterila engångsnålar som gör 1300 hål i huden per sekund med en automatisk vibrerande funktion. dermapen™ skapar microkanaler i huden som ökar hudens förmåga att ta upp näringsämnen och fukt, samtidigt som produktionen av kollagen stimuleras. hudens struktur förbättras, både ytligt och djupt ner i dermis.
- hela ansiktsbehandlingen tar ca 15-20 minuter effektiv tid.
- efter behandlingen läggs en avsvällande och kylande fuktmask på huden 

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG?
direkt efter en behandling börjar din hud att producera mer kollagen och elastin. det som är gjort i huden, det är gjort, nu är det upp till din hud att jobba. beroende på dina mål med behandlingen och din huds kondition rekommenderas olika antal behandlingar i din kur, detta hjälper din terapeut dig med. du kan påverka resultatet av behandlingen med bra hudvård hemma. 
- uppfräschning & lyster, 1-2 behandlingar med 6-9 mån. mellanrum
- hudföryngring / förbättring, 4-6 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum
- ärr 6-10 behandlingar med 5-7 veckors mellanrum.

BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT FÖRE ELLER EFTER BEHANDLINGEN?
ja, rådfråga oss INNAN du bokar din behandling om du:
- fått någon kraftfull behandling i ansiktet de senaste två veckorna (tex. botox, filler, ipl, laser, kemisk peeling)
- äter receptbelagda mediciner, preventivmedel, hormoner
- använt produkter med följande ingredienser senaste veckan: aha, bha, pha, alkohol, bensoylperoxid, hydrokinon, retinoider
- har någon av följande sjukdomar eller hudtillstånd: acne, dermatit, eksem, herpes, svampinfektion, vårtor, allergi, blodsjukdom, hepatit, psoriasis, rosaceca, cancer, sklerodermi, aids/hiv, autoimmun sjukdom

direkt efter behandlingen blir vissa väldigt röda, vissa inte. huden kan få en rodnad och en lätt svullnad upp till 12 timmar, detta är helt normalt. oftast fjällar huden lätt efter 2-4 dagar. det viktigt att återfukta, skydda och bygga upp hudbarriären igen, eftersom hudens barriärfunktion är tillfälligt satt ur spel, och du upplever huden som torrare än normalt. du ska under de närmsta 48 timmarna undvika:
- sol/solarium
- hård fysisk träning
- brun-utan-sol
- bad (varma bad, havsbad, klorbad)
- bastu
- makeup
-  hudvårdsbehandlingar (speciellt injektioner)
- semipermanent tatuering
- produkter med aha, bha eller pha-syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon ska undvikas minst en vecka efter behandlingen

FINNS DET NÅGRA RISKER MED BEHANDLINGEN?
dermapen är en kraftfull behandling som öppnar upp microkanaler i huden, samt skapar en kontrollerad skada i huden.
pga. de inflammatoriska processer vi skapar i huden ska den behandlas som i en läkningsprocess, som ett sår. utförs denna behandling av outbildad personal kan man skada huden allvarligt. följer man föreskrifterna och går till utbildad personal är riskerna minimala.

är du osäker på om dermapen skulle passa dig & din hud bäst?

prislista dermapen

HELT ANSIKTE

1950 kr

DEL AV ANSIKTE (tex. kinder/panna)

1250 kr

HALS

1850 kr

ANSIKTE + HALS

2650 kr

DEKOLLETAGE

1950 kr

ANSIKTE + HALS + DEKOLLETAGE

3750 kr

TILLVAL KEMISK PEELING

gör din behandling ännu kraftfullare med an anpassad peeling innan behandlingen

350 kr

är du redo för att boka?