milier och finnar

pluppar, utslag, akne, blemmor, pustler, kvisslor, finnar, pipplor, milier, skönhetsfläckar, pormaskar, ansiktskonfetti…. ja, vad säger vi… vi har alla varit där, eller är där, eller kommer att komma dit. och vi kan kanske vara överens om en sak : att det är inte många utav oss som omfamnar sina finnar och önskar att de blir fler. 

har jag fel?

skicka mig gärna ett mail eller dm om du inte håller med i mitt påstående :)
vi börjar med lite skillnader på de olika "utbrotten".

PORMASKAR- eller mask och mask…. vi kallar det för porMASK för att det ser ut som en mask när vi klämmer ut sebum, gamla hudceller och smuts från våra porer. alla har pormaskar, men rengör vi ansiktet duktigt så tar vi alltså bort oljan, gamla hudcellerna och smutsen från porerna och gör de mindre synliga. jo, så vill vi säga en sak till ang. pormaskarna, det är att det svarta/mörka är INTE smuts, utan talg (som innehåller pigment) och blir mörkt när det utsätts för luft.

FINNAR – egentligen en inflammerad pormask! orsaken till detta kan vara överproduktion av talg (olja) i huden, tilltäppning av hårsäckar, bakterieansamling och hormonella förändringar. dessutom kan stress, dålig kosthållning och vissa hudvårdsprodukter också spela en roll.

inflammerade finnar uppstår när porerna blir tilltäppta med överflödig olja, döda hudceller och bakterier. detta leder till en inflammatorisk reaktion i huden, där området blir rött, svullet och ömt att röra vid. i vissa fall kan det bildas en varfylld böld som kallas för just varböld.

icke-inflammerade finnar, även kallade komedoner, inte lika intensivt röda och svullna. de kan delas in i två typer: vita och svarta komedoner. vita komedoner utgörs av tilltäppta porer som håller oljan och döda hudceller inuti, vilket får dem att se vita eller hudfärgade ut. svarta komedoner däremot uppstår när porerna blir delvis tilltäppta, och den överflödiga oljan oxiderar och skapar en mörk färg på ytan.

båda typerna av finnar kan vara frustrerande, men det är särskilt viktigt att inte klämma eller peta på dem för att undvika uppkomsten av ärrbildning eller spridning av bakterier (klämmer du en finne på fel sätt kan du sprida lika mycket sebum under huden som ovan huden och risken för att det kommer en ny finne där ökar avsevärt) 

det är alltid bäst att rådgöra med en hudterapeut vad som skulle hjälpa dig och din hud allra mest.

MILIER – små, vita kulor av inkapslat keratin som förekommer på ansiktet, särskilt runt ögonen och kinderna. de är vanligtvis helt ofarliga och smärtfria och kan uppstå av vissa produkter som är för tunga för huden, tilltäpptheter av döda hudceller eller vissa genetiska faktorer. i vissa fall (typ aldrig) kan en bra, anpassad peeling hjälpa till i kampen mot milier, i andra behöver du komma till hudterapeuten för att ha en chans. vi tar ej bort milier som sitter PÅ ögonlocket eller för nära fransraden.

följande behandlingar rekommenderar vi dig som vill bli av med eller i alla fall reducera dina milier och/eller finnar (klicka på behandlingen för att läsa mer om den):

ansiktet

KONSULTATION

här kan vi börja med att titta på din hud kostnadsfritt och ordentligt så är vi säkra på att du får rätt behandling för just din hud

DERMAPEN

behandlingen som med en penna av 16 små, sterila nålar suddar ut förstorade porer samtidigt som den reglerar talgproduktionen och öppnar upp tilltäpptheter.

KEMISK PEELING 

behandling som reglerar talgproduktionen och peelar bort döda hudceller. Fram med ny, fräsch hud! Får dina produkter eller andra behandlingar att nå djupare i huden och göra med nytta. Görs oftast i kur om 3-5 ggr eller i kombination för att boosta andra behandlingar.

PRX-T33

går att likna vid en kemisk peeling (men mer kraftfull UTAN kraftig flagning eller "down time" efteråt) eftersom behandlingen reglerar talgproduktionen och peelar bort döda hudceller. fram med ny, fräsch hud! får dina produkter eller andra behandlingar att nå djupare i huden och göra med nytta. 

KLASSISK ANSIKTSBEHANDLING

alla, ja ALLA, kan alltid börja sin resa till bättre hud med en klassisk ansiktsbehandling. djuprengöring, portömning, anpassad peeling och ansiktsmask, massage och cremer…. hallå. behöver vi säga mer? och myset sen också….. mmm….

MAKEUP

vi använder hudvänlig makeup som är lugnande, läkande, återfuktande, solskydd, antiinflammatorisk, mjukgörande och har en fantastisk täckande förmåga samtidigt som det blir ett naturligt resultat. så om du inte vill göra någon behandling utan mer dölja med grymt bra produkter (till och med så snälla mot din hud att du kan sova med dom!) kan du bl.a. komma på en makeupinspiration så blir du sminkad, får tips och råd och valfritt smink för hela beloppet.

PRODUKTER

rätt produkter, hudvård & makeup, som är anpassade för din hudtyp och din huds tillstånd är ett måste för att vi ska komma någonstans med hudhälsan. du behöver inte kunna och veta, det gör vi! välkommen in så löser vi det tillsammans.

kroppen

KONSULTATION

för att vi säkra på att du får rätt behandling för just din hud, att vi bokar upp rätt med tid och att du får rätt prisuppgift rekommenderar vi alltid en kostnadsfri konsultation för behandling på kroppen.