pigmenteringar och fläckar

när vi pratar fläckar (solfläckar, födelsemärken, åldersfläckar, leverfläckar…) är det med all säkerhet pigmenteringar vi pratar om. och när vi pratar om pigmenteringar behöver vi dela upp begreppen lite först innan vi fortsätter.

SOLFLÄCKAR – hyperpigmenteringar som uppkommit av solen, kanske de vanligaste fläckarna av dom alla. solskadan kan ha skett för många, många år sedan och "helt plötsligt" utan förvarning klättrar det upp en mörk fläck mot hudytan. kan vara allt från en diffus nyansskillnad till en ordentlig, mörkbrun fläck. dessa kallas även ålderfläckar (eftersom skadan kan ske i ung ålder, men visa sig på huden i äldre ålder)

LEVERFLÄCKAR / FÖDELSEMÄRKEN – en ansamling av melanin (hudens färgämne). de kan vara mörkbruna, svarta, röda eller t.o.m. rosa fläckar. ibland platta, ibland förhöjda, ibland stora, ibland små. födelsemärken och leverfläckar är ofta helt ofarliga och behöver vanligtvis inte tas bort, men om du märker att en leverfläck börjar växa, ändra färg eller form, klia eller blöda ska den bedömas av en läkare.

MELASMA – hyperpigmenteringar av hormonella orsaker som kan förvärras av solens uv-strålar. uppkommer ofta symmetriskt i samband med graviditet eller andra hormonella obalanser så som läkemedel, p-piller, stress mm. det är vanligt att melasma uppstår på överläppen, liksidigt på kinderna eller i pannan. fläckarna variera i storlek och intensitet från en diffus fläck, många upplever att huden ser lite "smutsig ut", till riktigt intensivt mörkbruna fläckar.

enkelt sagt:

solfläckar/åldersfläckar kommer utifrån och melasma/hormonpigmenteringar kommer inifrån. därför behöver vi behandla dessa på olika sätt (klicka på behandlingen för att läsa mer om den):

KONSULTATION

ja, det är inte alltid så lätt att veta om du fått pigmentering från solen eller om det är hormonellt. därför finns vi här! boka en kostnadsfri konsultation så hjälper vi dig.

IPL

med ett intensivt pulsande ljus kickar vi igång pigmenteringarna så att dom kryper upp mot hudytan och "trillar av". desto mörkare fläck, tydligare fläck, desto bättre resultat. EJ melasma, då dessa pigmenteringar kommer inifrån och inte har någon "botten".

DERMAPEN

en "penna" med 16 fina, sterila nålar jobbar utjämnande och reducerande på diffusa pigmenteringar, både melasma och solfläckar.

KEMISK PEELING 

genom att peela bort döda hudceller och jobba utjämnande på hudtonen kan en kemisk peeling vara något för dig.

PRX-T33

genom att peela bort döda hudceller och jobba utjämnande på hudtonen kan en prx-t33 vara något för dig. går att likna vid en kemisk peeling, men utan kraftig flagning och "down time" efteråt.

MAKEUP

vi använder hudvänlig makeup som är lugnande, läkande, återfuktande, solskydd, antiinflammatorisk, mjukgörande och har en fantastisk täckande förmåga samtidigt som det blir ett naturligt resultat. så om du inte vill göra någon behandling utan mer dölja med grymt bra produkter (till och med så snälla mot din hud att du kan sova med dom!) kan du bl.a. komma på en makeupinspiration så blir du sminkad, får tips och råd och valfritt smink för hela beloppet.

PRODUKTER

rätt produkter, hudvård & makeup, som är anpassade för din hudtyp och din huds tillstånd är ett måste för att vi ska komma någonstans med hudhälsan. du behöver inte kunna och veta, det gör vi! välkommen in så löser vi det tillsammans.