fet & oljig hud

en fet, oljig hud med förstorade porer, pormaskar, tilltäpptheter och tillochmed finnar kan vara svår att ha att göra med. använder en produkter som torkar ut huden kan den bli stram och yt-torr istället, vilket kan leda till att tilltäpptheterna bli ännu värre. eller så börjar huden att kompensera upp för torrheten och effekten blir då ännu mer oljig och fet hud. använder jag en för krämig produkt finns det inga gränser på kladdet.

kanske vi behöver börja med att prata om vad som har händer i den fetare huden och sedan hur vi löser problemet på bästa sätt.

sebum (även kallat talg) är kroppens naturliga olja och är ett fett ämne som kommer från talgkörtlarna under dina porer. alla har sebum och alla behöver sebum för att hålla huden smidig, skyddad och för att huden ska må bra. huden blir fetare och oljigare desto mer sebum som produceras, vilket kan bero på olika anledningar, tex. hormoner, genetik eller miljöpåverkan. och ibland, inte helt ovanligt alls faktiskt, så är huden fetare på vissa områden (klassisk t-zon: panna, näsa, haka) medan den är mer normal eller t.o.m. torr på andra delar av ansiktet.

vanligt också att en blandar ihop oljan i huden, sebumet, med fukten i huden. detta är två helt olika saker. som vatten och olja, enkelt förklarat. vi vill reducera oljan i huden, men torkar vi ut huden försvinner fukten, det vill vi INTE! fukten är superviktig för att behålla lyster och spänst, samt för att stärka barriären så att bakterier inte letar sig ner i talget och för att balansera talgproduktionen. en blank/flottig hud kan vara uttorkad och behöva fukt som en torr hud. ok, så vad kan vi göra åt en fet hud då?

något av följande kan vara en bra idé (klicka på behandlingen för att läsa mer om den): 

KONSULTATION

här kan vi börja med att titta på din hud kostnadsfritt och ordentligt så är vi säkra på att du får rätt behandling för just din hud


DERMAPEN

om fet hud också är lika med stora porer (vilket det ofta är) så är dermapen något för dig att titta vidare på. det är den behandlingen som bäst suddar ut förstorade porer samtidigt som den reglerar talgproduktionen och öppnar upp tilltäpptheter.


KEMISK PEELING

behandling som reglerar talgproduktionen och peelar bort döda hudceller. fram med ny, fräsch hud! får dina produkter eller andra behandlingar att nå djupare i huden och göra med nytta. görs oftast i kur om 3-5 ggr eller i kombination för att boosta andra behandlingar.


KLASSISK ANSIKTSBEHANDLING

alla, ja ALLA, kan alltid börja sin resa till bättre hud med en klassisk ansiktsbehandling. djuprengöring, portömning, anpassad peeling och ansiktsmask, massage och cremer…. hallå. behöver vi säga mer? och myset sen också….. mmm….


MAKEUP

vi använder hudvänlig makeup som är lugnande, läkande, återfuktande, solskydd, antiinflammatorisk, mjukgörande och har en fantastisk täckande förmåga samtidigt som det blir ett naturligt resultat. så om du inte vill göra någon behandling utan mer dölja med grymt bra produkter (till och med så snälla mot din hud att du kan sova med dom!) kan du bl.a. komma på en makeupinspiration så blir du sminkad, får tips och råd och valfritt smink för hela beloppet.

PRODUKTER

rätt produkter, hudvård & makeup, som är anpassade för din hudtyp och din huds tillstånd är ett måste för att vi ska komma någonstans med hudhälsan. du behöver inte kunna och veta, det gör vi! välkommen in så löser vi det tillsammans.