fillers

i över 20 år har fillers med hyaluronsyra använts för att bygga volym, omforma och definiera läppar, kindben, hakor och näsor runt om i världen. fillers med hyaluronsyra har ersatt de flesta andra typer av fillermaterial tack vare sin säkerhet, effektivitet och långvariga resultat. hyaluronsyra är en sockermolekyl och ett naturligt ämne i huden som kan binda tusen gånger sin egen vikt i vatten. från 28 års ålder förlorar vi 1 % per år av hudens naturliga innehåll av hyaluronsyra, vilket resulterar i i att vår hy bildar linjer, rynkor, håligheter och i över lag en slapp och trött hud.
tänk ändå att vi kan ge tillbaka det åren och livsstil tar ifrån huden!

VAD GÖR BEHANDLINGEN?
med fillers i olika fastheter kan vi skulptera och ge volym till ansiktet eller delar av ansiktet, släta ut rynkor, förstora läpparna och föryngra huden. en duktig behandlare hjälper dig att se fräsch och pigg ut och dra tillbaka åldrandet några år.

FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?
en fillersbehandling passar för dig som vill:
- ge tillbaka volym i ansiktet , som tex. kindben, vilket ger hela ansiktet ett "lyft"
- få fylligare läppar
- forma om näsan
- få en mer definierad käklinje
- få bort fina linjer och djupare rynkor

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL? 
-inför alla estetsika injektioner kontaktas du för en konsultation via videosamtal minst 48 timmar innan din tid för behandling. detta för att ge dig som kund betänketid och information om behandlingen.
- vid behandlingstillfället börjar vi med att du får fylla i en hälsodeklaration så att vi vet att behandlingen är säker för dig.
- efter ordentlig rengöring av huden genomförs en konsultation där vi går igenom vad du tycker är din huds förbättringsområden. det är viktigt att vi förstår varandra och att förväntan och förväntat resultat är samma.
- fillern injiceras i önskat område. du kan uppleva en viss smärta när fillern injiceras, men de flesta kunder beskriver smärtan som lindrig. numera innehåller de flesta fillers lidokain, ett lokalbedövningsmedel som eliminerar det mesta av obehaget. injektionsstället kan bli lite rött och blöda lite grann när fillern injiceras.
- efter behandlingen kan du uppleva en lätt smärta eller spänning i injektionsområdet. det är också vanligt med blåmärken, svullnad och klåda.
- hur många stick som behövs under behandlingen beror på vilket område som behandlas, men också på fillerns djup, tjocklek och syfte.

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL? 
hur länge din filler sitter kvar beror på flera faktorer, som t.ex. hur gammal du är, vilket område du behandlat samt din ämnesomsättning och livsstil. generellt brukar läppfillers sitta ca 6-12 månader och fillers i kindben kan sitta upp mot 2 år.

BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT INNAN/EFTER BEHANDLINGEN?
inför din behandling:
- undvik ipren, naproxen acetylsalisylsyra (treo), omega 3 dagarna före din behandling då de kan göra dig mer lättblödande
- äter du blodförtunnande medicin rekommenderar vi att du rådgör med din läkare före
efter din behandling:

- undvik extrem kyla
- undvik varma bad och bastu
- undvik träning på 72 timmar
- det är det generellt sätt inte farligt att dricka alkohol i samband med behandlingen men alkohol är blodförtunnande och kan öka risken att få blåmärken på insticksplatsen.

resultatet av din behandling går att se direkt, men läkningstiden och det färdiga resultatet tar cirka två till tre veckor innan fillern maximerat lyftet, fukten och har mjuknat i vävnaden. under dessa veckors läkningsprocess så bör du undvika att massera behandlingsområdet om inte din behandlare rekommenderat något annat.

det är avgörande att du följer de rekommendationer du får vid din behandling hos oss.
hos oss blir du alltid behandlad av legitimerad sjuksköterska andreas, certifierad av etiska injektionsrådet och kopplad till ivo. om du äter läkemedel som påverkar din hud ska du först rådfråga oss angående dessa innan behandlingen.

KAN JAG TA BORT MIN FILLER?
hyaluronsyrebaserade filler går att bryta ned genom att injicera ett motmedel. efter behandling med fillerborttagning bryts fillern ned på 24 timmar och utseendet återställs omedelbart. 

en konsultation kan du alltid boka om du är osäker på vilken injektionsbehandling som skulle passa dig bäst.

prislista fillers

läppar 0,6 ml

3000 kr

läppar 1 ml

3400 kr

nasolabial, marionetter, rökrynkor, haka, kindben, kinder, käke

3400 kr

2 ml

6400 kr

3 ml

9600 kr

4 ml

12400 kr

5 ml

15500 kr

6 ml

18000 kr

7 ml

21000 kr

8 ml

24000 kr

9 ml

27000 kr

10 ml

29900 kr

hyalase

fillerborttagning
kostnadsfritt i samband med att göra om läpparna 

2000 kr

dax för fillers?