slapp hud

ja, jo men det är ju faktiskt så att huden blir slappare, lösare, mjukare med åren. med andra ord kan vi också säga att huden tappar sin produktion av kollagen, elastin och hyaluronsyra. oj vad det tjatas om kollagen hit och dit och elastin och hyaluronsyran åhh, den MÅSTE finnas i varje representabel hudvårdsprodukt den. men vad är det, vad gör det och varför kan vi inte sluta tjatprata om det? 

för oss är det enkelt och om några minuter är det lika enkelt för dig,
här är varför:

KOLLAGEN: ett protein som finns naturligt i vår kropp och spelar en viktig roll i hudens hälsa och utseende. kollagen fungerar som en slags byggsten och ger stadga, elasticitet och struktur i kroppsvävnader som hud, brosk och skelett. kollagen brukar ibland liknas vid kroppens klister – det håller ihop allt! 70% av din hud och en tredjedel av allt protein i din kropp består av kollagen! produktionen av kollagen i kroppen börjar avta redan runt 35-års åldern.

ELASTIN: ett protein som ger huden sin elastiska, studsiga och återfjädrande struktur. tänk på det som den inbyggda gummibandet i din hud. det hjälper till att hålla huden fast och spänstig samtidigt som det låter den återfå sin form när den rör sig eller trycks ner. elastin finns i bindvävslagren i huden och fungerar som en stödstruktur för cellerna. tyvärr, som med många andra saker, blir elastin lite latare med åldern och produktionen minskar redan i 25-års åldern.

HYALURONSYRA: en sockermolekyl som finns naturligt i huden, våra leder och ögon och fungerar som en återfuktande och fuktbefrämjande agent. den har förmågan att binda till sig stora mängder vatten (upp till 1000 gånger sin egen vikt!!) och hjälper till att hålla huden återfuktad, smidig och fyllig. precis som med kollagen och elastin minskar även produktionen av hyaluronsyra med åldern, vilket kan leda till torr och åldrad hud.

så med det sagt om kollagen, elastin och hyaluronsyra kan vi titta närmre på de behandlingar som gör skillnad på dessa tre byggstenar i din hud. vi börjar med det som ger snabbast resultat (klicka gärna på behandlingen för att läsa mer):

för ansiktet


TRÅDLYFT

med kirurgisk absorberbar tråd skapar vi drag, ett litet lyft uppåt, i huden, med en effekt som varar i fler år

FILLERS

bygger volym, omformar och definiera läppar, kindben, hakor och näsor. fillers med hyaluronsyra har ersatt de flesta andra typer av fillermaterial tack vare sin säkerhet, effektivitet och långvariga resultat

HUDFÖRBÄTTRANDE INJEKTIONER

bland våra hudförbättrande injektioner hittar vi radiesse, profhilo, revive och ultracol. vissa av dessa behandlingar passar bättre runt ögonen, andra bygger även lite volym. vissa behandlingar optimerar fukten på bästa sätt och andra stimulerar kollagenproduktionen mer. hurra för huden! 

IPL

backar hudens åldrande lite grann och ger en förebyggande effekt som håller i flera år genom att stimulera kollagen och elastin i huden genom en blixt. reducerar även ytliga blodkärl och pigmenteringar från solen

DERMAPEN

den mest effektiva nålbehandlingen på marknaden för exempelvis oren hy, ärr, rynkor, fina linjer, förstorade porer, förtjockad hy och solskadad hy. genom en kontrollerad "skada" på huden börjar huden "laga" sig genom att öka kollagen - & elastinproduktionen.

KEMISK PEELING

behandling som reglerar talgproduktionen och peelar bort döda hudceller. Fram med ny, fräsch hud! Får dina produkter eller andra behandlingar att nå djupare i huden och göra med nytta. Görs oftast i kur om 3-5 ggr eller i kombination för att boosta andra behandlingar.

PRX-T33

går att likna vid en kemisk peeling (men mer kraftfull UTAN kraftig flagning eller "down time" efteråt) eftersom behandlingen reglerar talgproduktionen och peelar bort döda hudceller. fram med ny, fräsch hud! får dina produkter eller andra behandlingar att nå djupare i huden och göra med nytta. 

LPG ansiktsmassage

ger en uppstramande effekt på huden med bättre fuktbalans, cirkulation och dränage samtidigt som muskler slappnar av i denna sköna massage

PRODUKTER ATT ANVÄNDA HEMMA

med produkter som jobbar kraftfullt, effektivt och djupgående kan du förstärka effekten av din behandling, förebygga och/eller stärka upp din hud väsentligt. med en bra hudvårdsrutin, anpassad för just din hud varje dag, kommer vi långt i kampen mot förtidigt åldrande och ålderstecken.
har du redan en hudvårdsrutin som du trivs med kan vi ta den till nästa nivå med hjälp av beautyrollers, gua sha-stenar och specialprodukter. fråga oss gärna om tips!

för kroppen


LPG kroppsmassage

ger en uppstramande effekt på huden med bättre fuktbalans, cirkulation och dränage samtidigt som muskler slappnar av i denna sköna massage