prp hårstimulering

varför prp kallas för vampyrmetoden är ganska lätt att förstå när en får höra hur behandlingen går till.

men vi börjar med vad prp står för. platelet rich plasma. alltså blodplättsrik plasma, används för att stimulera återbildning av vävnad. det är en helt trygg och effektiv metod som länge använts inom sjukvården för att reparera skadad hud och aktivera nybildning av kollagen. denna metod kan också användas för att stimulera hårceller att producera kraftigare och fler hårstrån, woop! nu pratar vi!

så tillbaka till det där med vampyrgrejen då. behandlingen börjar med att vi tar ett par rör med blod från din arm, som sedan centrifugeras, så att blodet separeras från plasman. i plasman finns vatten, trombocyter och leukocyter och det är dessa tillväxtfaktorer vi vill ha till behandlingen.
efter centrifugeringen behandlar vi hårbotten genom att sticka några millimeter in i huden och där injicera plasman. det som injiceras är endast din kroppsegna produkt, inget annat tillsätts i behandlingen.


FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?

för dig med tunt hår, lider av ofrivilligt håravfall, eller vill bromsa och jobba förebyggande mot håravfall innan håret har tunnats ut eller fallit av. behandlingen skapar inte nya hårsäckar där hår inte finns utan det förbättrar kvalitet och densitet (tjocklek) på befintligt hår, samt stimulerar hårceller att producera fler hårstrån.


HUR GÅR EN BEHANDLING TILL? 

- innan behandlingen träffas vi för en konsultation minst 48 timmar innan din tid för behandling. detta för att ge dig som kund betänketid och information om behandlingen, samt genomgång och beräkning av antal trådar.
- innan vi sätter igång med behandlingen gör vi ytterligare en konsultation och går igenom behandlingsproceduren i lugn och ro. det är viktigt att vi förstår varandra och att förväntan och förväntat resultat är samma.
- vid behandlingstillfället börjar vi med att du får fylla i en hälsodeklaration så att vi vet att behandlingen är säker för dig.
- behandlingen sker i tre steg.
1. blod tas från dig som ett vanligt blodprov
2. sedan centrifugeras blodet i en centrifugmaskin där blodet separeras från plasman
3.  till sist injiceras plasman i hårbotten. 
- en behandling tar ca 60 min.


HUR OFTA BEHÖVER JAG GÖRA BEHANDLINGEN?

vi rekommenderar en kur om ca 4 ggr. (en behandling per månad de första månaderna) för att förhindra håravfall och sätta igång tillväxten. därefter en underhållsbehandling var sjätte månad. 


BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT INNAN/EFTER BEHANDLINGEN?

inför din behandling:
- undvik ipren, naproxen acetylsalisylsyra (treo), omega 3 dagarna före din behandling då de kan göra dig mer lättblödande
- äter du blodförtunnande medicin rekommenderar vi att du rådgör med din läkare före
- personer med nedsatt immunförsvar eller cancer bör undvika behandlingen, har man haft cancer och har gjort cellgiftbehandling och är klar med sin behandling bör kontakta respektive läkare innan en PRP-behandling.
- insulinbehandlade diabetiker skall ha bra koll på insulinet, behandlingen kan påverka läkningen med längre återhämtning
- gravida och ammande kvinnor ska inte gör prp-behandlingen.

efter din behandling:
- undvik varma bad och bastu
- undvik träning på 72 timmar
- det är det generellt sätt inte farligt att dricka alkohol i samband med behandlingen men alkohol är blodförtunnande och kan öka risken att få blåmärken på insticksplatsen
- undvik att sminka dig på de områden där huden är punkterad.
- undvik att sola och bär gärna en kräm med högt spf.


VAD FINNS FÖR RISKER MED BEHANDLINGEN?

med alla kraftfulla behandlingar finns det risker. direkt efter behandlingen uppstår en viss svullnad och blåmärken kan förekomma. svullnaden lägger sig oftast efter ett par timmar men kan ibland kvarstå 1-2 dagar efter behandlingen. blåmärke försvinner individuellt från person till person. det är avgörande att du följer de rekommendationer du får vid din behandling hos oss. hos oss blir du alltid behandlad av legitimerad sjuksköterska andreas, certifierad av etiska injektionsrådet och kopplad till ivo. om du äter läkemedel som påverkar din hud ska du först rådfråga oss angående dessa innan behandlingen. 


en prp-behandling går utmärkt att göra i ansiktet, på halsen, på dekolletaget också för att stimulera nybildning av hudceller och kollagen. perfekt för dig som vill ha en helt kroppsegen produkt utan andra tillsatser.
 

en konsultation kan du alltid boka om du är osäker på vilken injektionsbehandling som skulle passa dig bäst.

prislista prp hår

större område

tex. hela hjässan

3500 kr

mindre område

tex. hårfäste, mindre område på hjässan

2900 kr

boka en hårtid?