trådlyft

ett trådlyft med pdo-trådar är en spännande kosmetisk procedur, som  har växt sig större och större inom skönhetsbranchen sedan starten på 90-talet. pdo står för polydioxanon, vilket är materialet som trådarna är tillverkade av, vilka lyfter och förbättrar ditt utseende utan att behöva genomgå ett stort kirurgiskt ingrepp.
det skapar ett direkt synligt lyft och har även en vävnadsstärkande effekt, woop!

ett lyft skapas genom att man använder en kirurgisk absorberbar tråd med "taggar" sk hullingar, denna tråd placeras i ett område där man vill skapa drag och repositionera vävnaden som med åren tenderar att dras neråt med gravitationen.


FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?
du som redan har mycket volym därav inte är en bra kandidat för fillers men som upplever tung/hängande hud. (om du upplever att du har tunn hud kan vi behöva genomföra en hudstärkande behandling, tex med radiesse, innan ditt trådlyft.)

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL? 
- innan behandlingen träffas vi för en konsultation minst 48 timmar innan din tid för behandling. detta för att ge dig som kund betänketid och information om behandlingen, samt genomgång och beräkning av antal trådar.
- innan vi sätter igång med behandlingen gör vi ytterligare en konsultation och går igenom behandlingsproceduren i lugn och ro.
- vid behandlingstillfället börjar vi med att du får fylla i en hälsodeklaration så att vi vet att behandlingen är säker för dig.
- efter ordentlig rengöring av huden genomförs en konsultation där vi går igenom vad du tycker är din huds förbättringsområden. det är viktigt att vi förstår varandra och att förväntan och förväntat resultat är samma.
- vid behandling med lyftande trådar använder vi lokalbedövning (tandläkarbedövning) som kommer att sitta i 3–4 timmar efter behandlingen. vid behandling används mellan 2-6 trådar per ansiktshalva. trådarna förs in med hjälp av en trubbig kanyl för att minimera risken för blåmärken och vävnadsskador. eftersom trådarna är lite tjockare kan du känna dig öm, något stel i ansiktet ca 3–4 veckor efter behandlingen vilket är helt normalt och övergående.
- en behandling med trådlyft tar ca 45-60 min.
- resultat syns direkt efter behandlingen, men förbättringar kommer ske upp till ca 2-3 mån. efter första behandlingen. 
- du bör inte träna 72 timmar efter behandlingen eller sminka dig på 12 timmar.

HUR LÄNGE HÅLLER EFFEKTEN?
normalt håller effekten upp till 24 månader, men ålder och livsstil med t.ex. rökning eller mycket intensiv träning, är sådana faktorer som kan förkorta hållbarhetstiden. genom att göra en ny behandling, en "touch up" efter 9 månader, så ökar hållbarheten avsevärt. effekterna av ett trådlyft kan vara synliga direkt, och du kommer gradvis se ännu bättre resultat när spänningen i trådarna påverkar stimuleringen av kollagenproduktionen i huden.

BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT INNAN/EFTER BEHANDLINGEN?
inför din behandling:
- undvik ipren, naproxen acetylsalisylsyra (treo), omega 3 dagarna före din behandling då de kan göra dig mer lättblödande
- äter du blodförtunnande medicin rekommenderar vi att du rådgör med din läkare före
- kom gärna osminkad till din behandling


efter din behandling:
- undvik varma bad och bastu
- undvik träning på 72 timmar
- det är det generellt sätt inte farligt att dricka alkohol i samband med behandlingen men alkohol är blodförtunnande och kan öka risken att få blåmärken på insticksplatsen
- undvik att sminka dig på de områden där huden är punkterad.
- undvik att sola och bär gärna en kräm med högt spf.

VAD FINNS FÖR RISKER MED BEHANDLINGEN?
med alla kraftfulla behandlingar finns det risker. direkt efter behandlingen uppstår en viss svullnad och blåmärken kan förekomma. svullnaden lägger sig oftast efter ett par timmar men kan ibland kvarstå 1-2 dagar efter behandlingen. blåmärke försvinner individuellt från person till person. det är avgörande att du följer de rekommendationer du får vid din behandling hos oss. hos oss blir du alltid behandlad av legitimerad sjuksköterska andreas, certifierad av etiska injektionsrådet och kopplad till ivo. om du äter läkemedel som påverkar din hud ska du först rådfråga oss angående dessa innan behandlingen. 

det finns olika områden där trådlyft kan användas, inklusive ansikte, hals, ögonbryn och käklinje. det är viktigt att överväga dina personliga mål och förväntningar samt diskutera med och rådfråga en kvalificerad och erfaren injicerare för att få rätt vägledning och rekommendationer som passar just dig. 
kom ihåg att resultatet av trådlyft varierar beroende på individuella faktorer som hudens elasticitet, åldrande, livsstil mm. 

ett lyft för ögonen...

om det mer är ögonen du önskar ska få ett litet lyft ska du titta in på behandlingen ultracol, som vi kallar för "flytande trådar" i branschen. du hittar behandlingen under hudförbättrande injektioner eller genom att...

en konsultation kan du alltid boka om du är osäker på vilken injektionsbehandling som skulle passa dig bäst.

prislista trådlyft

4 st. trådar 

tex. nasolobialveck

4800 kr

8 st. trådar

tex. nasolobialveck, marionetter

9600 kr

12 st. trådar

tex. nasolobialveck, marionetter & käklinje 

14400 kr

boka ett lyft?