ipl

nu ska vi prata en stund om ipl. intensivt, pulserande ljus!
en kraftfull hudföryngrande och hudförbättrande behandling som backar hudens åldrande lite grann genom att stimulera kollagen och elastin i huden genom en blixt som vet vart den ska i huden. den här lilla blixten hittar rätt våglängd i huden, ända ner till dermis.

med mer än 20 års erfarenhet är Powerlite ® ett av de äldsta kommersiellt tillgängliga varumärkena i sverige när det kommer till ipl. deras nöjda kunder, inklusive oss som jobbat med powerlites maskiner i över 10 (!) år , har gjort powerlite till marknadsledare för ipl-teknik i Sverige och i Japan. och det säger inte lite eftersom japan är världens näst största marknad för skönhetsprodukter. det som gjort powerlite kända är deras säkra, kraftfulla och effektiva behandlingar för hårborttagning, hudföryngring, borttagning av blodkärl på ytan, pigmenteringar, åldersfläckar, fina linjer osv. powerlite uppskattas av användare över hela världen för sin användarvänlighet, dess säkerhet och mångsidighet. och sist men inte minst för de utmärkta resultaten.

powerlite800 är en medicinskt certifierad ipl, tillverkad enligt den krävande kvalitetsstandarden ISO 13485, med ett unikt, patenterat multipulssystem som ger upp till 15 pulser per blixt i hudföryngringen. maskinen har utvecklats och tillverkats i sverige. svensk tillverkning och design innebär högsta kvalitet och säkerhet. 

VAD GÖR BEHANDLINGEN?
ipl jobbar på tre olika sätt med din hud:
- hudföryngring / hudförbättring, genom att värma upp fibroblasterna i huden så pass att hudens självläkande mekanismer sätter igång och stimulerar till att kollagenet och elastinet återformas i huden vilket ger mer spänst, mindre fina linjer samt att förstorade porer reduceras.

- ytliga blodkärl, genom att hemoglobinet, det röda i blodet, absorberar det gula ljuset och koagulerar i värmen reduceras ytliga blodkärl oftast med en eller ett par blixtar med ipl:en. fin effekt på både enstaka kärl som hel rodnad över tex. kinder.

- pigmenteringar, här är det melaninet (färgen) i pigmentet som drar åt sig ljuset och värmen och på så sätt får fart och kryper upp mot hudytan för att sedan helt "ramla av". behandlingen görs endast på pigmenteringar som du fått av solen, ej melasma (pigmenteringar som kommer hormonellt) då de pigmenteringarna kommer inifrån och sitter så pass djupt att vi ej får önskad effekt av behandlingen. 

FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?
du behöver ha relativt ljus hud då en mörkare hudtyp drar åt sig mer värme och risken för bränning ökar då värmen ökar i behandlingen. man brukar säga att desto tydligare kärl / pigment, desto bättre behandling. ljuset måste "hitta" vart det ska göra nytta.
för hudföryngringen passar alla som upplever ålderstecken på sin hud

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?
- efter ordentlig rengöring av huden genomförs en konsultation där vi går igenom vad du tycker är din huds förbättringsområden.
- dina ögon skyddas från ipl-blixten med ögonlappar
- kall, genomskinlig gel appliceras på huden som skydd, kyla och ledare av ljuset ner till huden
- med ipl-blixtarna arbetas område för område igenom, vi anpassar styrkan på blixten efter huden och målet
- en behandling av helt ansikte, hudföryngring tar ca 20 - 30 min. effektiv tid, en behandling av ytligt blodkärl / pigment tar några sekunder effektiv tid.
- vi tvättar av huden och applicerar dagcreme med solskyddsfaktor

HUR LÄNGE HÅLLER RESULTATET?
ibland för alltid, när vi pratar om pigmenteringar och kärl, men ibland kommer kärlen tillbaka efter ett tag och kan då behöva fler uppföljande behandlingar efter 4-8 veckor.
när det gäller hudföryngringen finns tyvärr ingenting som håller förevigt, huden kommer att åldras i sakta mak, oavsett vi vill eller ej. men däremot har vi boostat hudens kollagen- och elastinproduktion och på så sätt "backat" åldrandet för ett par år framöver.

ÄR IPL OCH LASER SAMMA SAK?
nej, laser jobbar endast på en våglängd, medan ipl:en har ett brett ljusspektra och jobbar därför på flera våglängder.

BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT FÖRE OCH EFTER BEHANDLINGEN?
ja, huden får inte vara solpåverkad när vi utför behandlingen, då har huden redan en "skada" och blir mer känslig för att brännas när vi utför behandlingen. låt huden vila från sol (utomhus eller solarium) minst en månad innan behandling. 
efter behandlingen ska huden vila från sol minst en vecka. använd solskyddsfaktor 30 eller högre vid vistelse i sol även efter en vecka från senaste behandlingen.

VAD FINNS FÖR RISKER?
med alla kraftfulla behandlingar finns det risker. det är vanligt att huden får en rodnad, i vissa fall en svullnad och i väldigt sällsynta fall kan brännskador uppstå. en sådan brännblåsa läker efter några veckor, men var noggrann med att inte peta eller pilla på den. pigmentet kan förloras på området där brännblåsan uppstod, vilket normaliseras inom några månader när man solar på området igen. om du äter läkemedel som gör din hud extra ljuskänslig ska du först rådfråga din terapeut angående dessa innan behandlingen. 

prx-t33 + ipl = sant

en kraftfull kombination av två hudföryngrande behandlingar där prx-t33 jobbar på ytan, så som lyster och utjämning medan ipl jobbar under ytan med att backa hudens åldrande med långvarig effekt.
boka kombinationsbehandlingen av prx-t33 + ipl hudföryngring och få fram en bättre hud i höst/vinter.
för optimala effekter från båda behandlingarna rekommenderar vi att först boka en prx-t33 och sedan en ipl-behandling med ca. 1 veckas mellanrum.

osäker på om ipl hudföryngring / förbättring är något för dig och din hud?

prislista ipl

HELT ANSIKTE

2400 kr

PANNA

1200 kr

KINDER

1800 kr

HALS

950 kr

DEKOLLTAGE

1800 kr

ANSIKTE + HALS + DEKOLLTAGE

4200 kr

1-3 st. KÄRL / PIGMENT

500 kr

vill du boka en ipl-behandling?