ta bort hår

den första frågan lyder: hur länge vill du att ditt hår ska vara borta? om svaret är "för evigt" är det ipl-behandlingen för permanent hårborttagning som vi ska titta närmre på. är svaret "några veckor" ska vi prata vaxning, och i vissa fall pincett-plockning. för den permanenta hårborttagningen /-reduceringen du behöver ha relativt ljus hud, ett relativt mörkt hårstrå och relativt kraftigt hårstrå. 

här gör vi skillnad på hårstrå och fjun,

för även om fjunet kan vara riktigt mörkt är det så tunt i hårsäcken att det inte genererar tillräckligt mycket värme och kan då inte få önskad effekt av behandlingen. en mörkare hudtyp drar åt sig mer värme och risken för bränning ökar då värmen ökar i behandlingen. man brukar säga att desto mörkare, kraftigare strån och ljus hud, desto bättre behandling. ljuset måste "hitta" vart det ska göra nytta. här kan det många gånger vara bra med en kostnadsfri konsultation först så att vi får ta en titt på hud och hår så att vi är på det säkra med att behandlingen går att utföra.

hårborttagning med vax däremot, där funkar i princip allt hår på kroppen som är ca 5 mm eller längre (ej skägg)

för både ansikte & kropp


KONSULTATION

boka en kostnadsfri konsultation så tar vi en titt på din hud och ditt hår som vi ska behandla, för att säkerställa att vi kan behandla med optimalt resultat.

IPL HÅRBORTTAGNING

med ett intensivt, pulsande, ljus (som en blixt) går vi över området som ska behandlas. vi behandlar hela kroppen, från topp till tå*. behandlingen går snabbt och är väldigt effektiv. av allt hår som är i växtfas (ca 30% av allt hår) kommer vi åt 60-90% i varje behandling. behandlingen behöver upprepas ca. 5-10 ggr för att bli helt hårfri, men kan också göras färre gånger för ett utglesat resultat. *vi utför inte intimbehandling (brasiliansk) med ipl på män.

VAXNING

här använder vi ett varmt, flytande vax som är skonsamt mot huden. håret behöver vara minst ca 3 mm för att det ska följa med vaxet. har du väldigt långa strån får du gärna klippa ner dom till någon centimeter för smidigare behandling. vi utför inte intimvaxning (brasiliansk) på män eller kvinnor.