röd hud

rött, rosa, rosigt, prickigt, blossande? det kanske bara är framträdande ibland, när en blir lite extra varm, tar ett glas vin eller blir generad. eller så kanske det är som små spindelben på kinden eller på näsvingarna.
kanske hela näsan är röd. 

för någon kanske det inte är en så stor grej, medan det för någon annan kan vara jättejobbigt och rent av hämmande för ens vardagsliv.

det finns hjälp att få och en hel del kan vi göra här på salongen. vi pratar om tre olika orsaker till varför huden är röd:

med ytliga blodkärl menar vi tydliga, små, röda prickar (som små, små körsbär, därav att dom ibland kallas för cherryspots) eller tunna röda "trådar" i huden. ibland är de där trådarna så många och sitter så tätt att en upplever dom som en hel rodnad, ofta på kinderna. ytliga blodkärl finns där hela tiden när dom väl har dykt upp, men kan dra ihop sig av kyla och vidgas av värme.

rodnad (en mer diffus rosighet, oftast på kinderna, men inte helt ovanlig på haka, näsa eller pannan), kan uppstå i huden från och till eller finnas konstant. här rör det sig också om blodkärl som ligger ytligt, men själva "trådarna" är inte lika framträdande, eller en tunn hud som låter blodkärlen skina igenom.

rosacea, så här skriver 1177 om saken:

"rosacea är en hudsjukdom som framför allt orsakar rodnad och utslag i ansiktet. du kan också få besvär i ögonen. utslagen brukar försvinna med behandling, men kan komma tillbaka.
rosacea beror på en inflammation i huden. det är inte känt varför en del personer får rocasea, men delvis är sjukdomen ärftlig. rosacea smittar inte. de flesta som får rosacea är över trettio år.
rosacea ger oftast besvär på näsan eller kinderna, men ibland även på hakan eller pannan. hur stora besvär rosacea ger varierar från person till person.

det här är vanliga symtom på rosacea:
- det sticker eller känns varmt i huden.
- huden är röd (det syns tydligast på ljus hud)
- du har vidgade ytliga blodkärl, de ser ut som tunna röda streck i ansiktet.
- du får små knottror, eller upphöjda utslag som kan innehålla vätska.
- rosacea kan också ge ögonbesvär, som irriterade eller röda ögon. en del har bara besvär i ögonen och inte på huden.
- hos en del personer kan näsan bli förstorad, men det är ovanligt. huden på näsan är då svullen och ojämn.

för dig som har rosacea kan besvären bli värre av bland annat följande:
- sol och värme
- kyla
- blåsigt väder
- alkohol
- varma drycker
- starkt kryddad mat
- stress"

vi på The Skin varken botar eller behandlar rosacea, men vi kan lindra dina hudsymptom. läs vidare om vilka behandlingar som kan hjälpa.

KONSULTATION

här kan vi börja med att titta på din hud kostnadsfritt och ordentligt så är vi säkra på att du får rätt behandling för just din hud

IPL

kärlreducering när den är som bäst! med ett intensivt pulsande ljus reducerar vi ytliga kärl och rodnad, även vid rosacea. bokar du behandlingen för hela ansiktet tar vi även alla pigmenteringar uppkomma av solen och kickar igång en långvarig hudföryngring i huden. 3 i 1 alltså :)

KEMISK PEELING

eftersom vi jobbar med olika typer och styrkor av kemiska peels finns många olika användningsområden.
en mild till måttlig peel jobbar fint på rosacea , både inflammatorisk typ och känslig hud.

MAKEUP

vi använder hudvänlig makeup som är lugnande, läkande, återfuktande, solskydd, antiinflammatorisk, mjukgörande och har en fantastisk täckande förmåga samtidigt som det blir ett naturligt resultat. så om du inte vill göra någon behandling utan mer dölja med grymt bra produkter (till och med så snälla mot din hud att du kan sova med dom!) kan du bl.a. komma på en makeup inspiration så blir du sminkad, får tips och råd och valfritt smink för hela beloppet. Woop!

PRODUKTER

rätt produkter, hudvård & makeup, som är anpassade för din hudtyp och din huds tillstånd är ett måste för att vi ska komma någonstans med hudhälsan. du behöver inte kunna och veta, det gör vi! välkommen in så löser vi det tillsammans.