föllinge

föllinge startade 1985, då lilly johansson, en föregångare vad gäller kost och hälsa, drev ett hälsohem i föllinge kallat föllingegården. än idag arbetar vi efter samma vision som företagets grundare; att skapa effektiva hudvårdsprodukter baserade på rena, ekologiska och icke manipulerade råvaror från naturen.

föllinge är en liten stad belägen i norra sverige. de rena och till stor del orörda bergskedjorna i norra sverige är vårt hem. här produceras all våra produkter, i vår egen fabrik.

genom åren har både vår kunskap och tillgången på effektiva råvaror ökat vilket gör att vi kan presentera ett komplett produktsortimentinom face, body and wellness & massage med toppkvalitet och miljöhänsyn.

förutom vårt hängivna arbete med varumärket föllinge, utvecklar och tillverkar vi också naturliga naturlig hudvård för andra välkända varumärken som efterfrågar den högsta kvaliteten, precis som vi gör.

på föllinge arbetar vi med naturliga ingredienser. ofta finns de i den nordiska naturen runt oss, men vi har även ett kontaktnät av råvaruleverantörer över hela världen. en av våra grundläggande principer är renhet. vi väljer noggrant ut alla naturliga ingredienser som används i våra produkter och testar dem alltid avseende kvalitet, hållbarhet och effektivitet.

föllinges ledord har sedan starten varit harmoni, balans och skönhet

i alla våra val strävar vi efter just detta. inte för mycket, inte för lite, utan just det perfekta. det kräver erfarenhet, hängivenhet och inte minst respekt för det vi håller på med. och en garanti vi ger dig är att vi dagligen arbetar med att försöka förfina och ytterligare förbättra det vi gör. det gör vi för att vi ärligt ska kunna säga att vi tar ansvar för det vi gör och står för.

hälsosam hud behöver dagligt omhändertagande.
eftersom huden är vårt största organ är det viktigt att välja rätt typ av produkter.

produkter som hjälper till att skydda huden, som understödjer hudens funktioner samt också förebygger skador i huden. bra hudvård börjar inifrån med vad vi äter, mycket frukt, grönsaker och vatten gör att huden får en bra start. på samma sätt behövs frisk luft och motion som främjar cirkulationen och ger blod och celler syresättning. rätt pH värde på produkterna är naturligtvis också viktigt, de skall tillföra huden fukt och näring med vegetabiliska oljor som bas. oljorna innehåller fettlösliga vitaminer och viktiga fettsyror och hjälper huden att behålla sin fuktighet och tillför näring.