prp hudstimulering

varför prp kallas för vampyrmetoden är ganska lätt att förstå när en får höra hur behandlingen går till.

men vi börjar med vad prp står för. platelet rich plasma. alltså blodplättsrik plasma, används för att stimulera återbildning av vävnad. det är en helt trygg och effektiv metod som länge använts inom sjukvården för att reparera skadad hud och aktivera nybildning av kollagen. denna metod kan också användas för att stimulera hårceller att producera kraftigare och fler hårstrån. KLICKA HÄR för att läsa om prp hårstimulering! 

så tillbaka till det där med vampyrgrejen då. behandlingen börjar med att vi tar ett par rör med blod från din arm, som sedan centrifugeras, så att blodet separeras från plasman. i plasman finns vatten, trombocyter och leukocyter och det är dessa tillväxtfaktorer vi vill ha till behandlingen.
efter centrifugeringen behandlar vi området genom att sticka några millimeter in i huden och där injicera plasman. det som injiceras är endast din kroppsegna produkt, inget annat tillsätts i behandlingen.

När hyalonsyra och kollagen istället bildas blir resultatet att huden blir mer elastisk, slätare — och helt enkelt föryngrad — i processen.  


FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?

vår hud utgörs till stor del av kollagen (som är det vanligaste proteinet i människokroppen) vars fibrer ger huden
både stadga och elasticitet. den naturliga kollagenproduktionen börjar avta i 25-årsåldern, och resultatet är att din hud gradvis blir tunnare och förlorar sin elasticitet. att då få huden att producera mer kollagen på egen hand är en supergrej för dig som vill komma åt en mer ungdomligare hud med alla dess fördelar.
prp-behandlingen är för dig som:

- söker en 1000% naturlig och säker behandlingsmetod
- effektivt vill reducera ålderstecken som rynkor, slapp hud och ojämnheter
- söker en kraftfull behandling utan risk för allergier eller andra komplikationer
- vill reparera åldrande och skador på huden som uppstått genom tid, ålder, stress eller miljöfaktorer.
- vill få kroppen att på egen hand bilda ny och oförstörd hud som gradvis ersätter gammal hud


HUR GÅR EN BEHANDLING TILL? 

- innan behandlingen träffas vi för en konsultation minst 48 timmar innan din tid för behandling. detta för att ge dig som kund betänketid och information om behandlingen, samt genomgång och beräkning av antal trådar.
- innan vi sätter igång med behandlingen gör vi ytterligare en konsultation och går igenom behandlingsproceduren i lugn och ro. det är viktigt att vi förstår varandra och att förväntan och förväntat resultat är samma.
- vid behandlingstillfället börjar vi med att du får fylla i en hälsodeklaration så att vi vet att behandlingen är säker för dig.
- behandlingen sker i tre steg.
1. blod tas från dig som ett vanligt blodprov
2. sedan centrifugeras blodet i en centrifugmaskin där blodet separeras från plasman
3.  till sist injiceras plasman, som innehåller regenerativa och cellbevarande komponenter, försiktigt med hjälp av en fin nål i behandlingsområdet. Om patienten önskar ges också lokalbedövning.  i huden börjar tillväxtfaktorer utsöndras som kollagen och hyaluronsyra, och stimulerar därmed hudens återväxt.
- en behandling tar ca 60 min. allt som allt.
- omedelbart efter din behandling upplevs en kollagenförnyelsen samt att hudens struktur och ton förbättras. Denna förbättring fortsätter därefter successivt och full effekt kan förväntas efter cirka tre månader. 

Först kommer man att se och känna en svullnad. Under de närmsta dagarna och veckorna frigör blodplättarna tillväxtfaktor och pre-stamceller som ökar kollagenproduktionen och hudens struktur och ton förbättras successivt. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader. Minimal svullnad och rodnad i 12-24 timmar efter behandlingen. Mindre blåmärken kan förekomma efter nålen.


HUR OFTA BEHÖVER JAG GÖRA BEHANDLINGEN?

Reaktionen på behandlingen varierar, för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar/år. Mellan varje behandling skall det gå 8-12 veckor.  cirka 18 månader men detta kan variera beroende på individens livsstil. Med kontinuerliga upprepande vampyrbehandlingar kan effekten förlängas avsevärt. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.

Vid behandlingen frigör blodplättarna direkt tillväxtfaktorer och stamceller som ökar kollagenproduktionen. Hudens struktur förbättras därefter successivt under de närmaste veckorna.

Vanligtvis rekommenderar vi tre till fyra behandlingar med en månads mellanrum. Antalet och effekten av varje behandling beror på vad som ska behandlas och strukturen på området som ska behandlas och på hur just din hud reagerar. Resultatet håller i upp till arton månader, och behandlingen kan sedan göras om någon gång i halvåret för att bevara effekten länge.

anligtvis rekommenderar vi fyra behandlingar med en månads mellanrum. Antalet och effekten av varje behandling beror på vad som ska behandlas, strukturen på det som ska behandlas och på hur just din kropp reagerar. 


BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT INNAN/EFTER BEHANDLINGEN?

inför din behandling:
- undvik ipren, naproxen acetylsalisylsyra (treo), omega 3 dagarna före din behandling då de kan göra dig mer lättblödande
- äter du blodförtunnande medicin rekommenderar vi att du rådgör med din läkare före
- personer med nedsatt immunförsvar eller cancer bör undvika behandlingen, har man haft cancer och har gjort cellgiftbehandling och är klar med sin behandling bör kontakta respektive läkare innan en PRP-behandling.
- insulinbehandlade diabetiker skall ha bra koll på insulinet, behandlingen kan påverka läkningen med längre återhämtning
- gravida och ammande kvinnor ska inte gör prp-behandlingen.

efter din behandling:
- undvik varma bad och bastu
- undvik träning på 72 timmar
- det är det generellt sätt inte farligt att dricka alkohol i samband med behandlingen men alkohol är blodförtunnande och kan öka risken att få blåmärken på insticksplatsen
- undvik att sminka dig på de områden där huden är punkterad.
- undvik att sola och bär gärna en kräm med högt spf.


VAD FINNS FÖR RISKER MED BEHANDLINGEN?

med alla kraftfulla behandlingar finns det risker. direkt efter behandlingen uppstår en viss svullnad och blåmärken kan förekomma. svullnaden lägger sig oftast efter ett par timmar men kan ibland kvarstå 1-2 dagar efter behandlingen. blåmärke försvinner individuellt från person till person. det är avgörande att du följer de rekommendationer du får vid din behandling hos oss. hos oss blir du alltid behandlad av legitimerad sjuksköterska andreas, certifierad av etiska injektionsrådet och kopplad till ivo. om du äter läkemedel som påverkar din hud ska du först rådfråga oss angående dessa innan behandlingen. 


en prp-behandling går utmärkt att göra i ansiktet, på halsen, på dekolletaget också för att stimulera nybildning av hudceller och kollagen. perfekt för dig som vill ha en helt kroppsegen produkt utan andra tillsatser.
 

en konsultation kan du alltid boka om du är osäker på vilken injektionsbehandling som skulle passa dig bäst.

prislista prp hår

större område

tex. hela hjässan

3500 kr

mindre område

tex. hårfäste, mindre område på hjässan

2900 kr

boka en hårtid?