profhilo

att fuktbalansen i huden är avgörande för en frisk, stark och vacker hud, det är sedan gammalt. när din hud är fuktfattig kan det resultatera i att din hud känns stram, osmidig och lysterfattig. din hud är då extra mottaglig för irritationer och inflammationer. det är här hyaluronsyran kommer in i bilden. en enda molekyl med hyaluronsyra kan binda upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten, vilket gör det oslagbart för att återfukta huden! dessutom ger hyaluronsyra en viss stötdämpning till huden och gör den både jämnare och fastare.

profhilo är ett innovativt koncept för anti-aging som motverkar slapphet i huden genom att återställa nivån av hyaluronsyra som naturligt finns i huden. detta gör den optimal för områden som tidigare har varit svårbehandlade, bland annat halsen, händerna och armarna. kliniska data bekräftar att hudens struktur, elasticitet och fuktbalans förbättras med en omedelbar uppstramande verkan. en specialutvecklad injektionsteknik minskar smärtan och antalet sessioner som krävs. en perfekt quickfix!

profhilo blev årets bästa injicerbara produkt på amec- & aesthetics-awards 2016 och föredras av kunder då det krävs färre behandlingssessioner, färre injektionsställen, därmed minskat obehag per session, minimal återhämtningstid och optimala resultat som syns redan efter två behandlingar (med 1 månads intervall).

VAD GÖR BEHANDLINGEN?
ofta ser vi en omedelbar märkbar förbättring av hudton och återfuktning, samt en ökad fasthet och minimering av linjer. hyaluronsyra är mest känd som en "filler" och brukar användas för att ge volymen till läppar eller att konturera och forma andra områden i ansiktet. profhilo skiljer sig från vanliga fillers på många sätt tack vare sin struktur som gör det möjligt att den sprids över ett stort område för att öka återfuktning och strama upp eller "omforma" huden. profhilo injiceras ytligare, strax under huden, där hyaluronsyran sprider sig snabbt och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart öka fukthalten.
hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans som produceras i vår kropp, den finns i hud, leder och annan bindväv. dess roll är att behålla fukt i kroppen och hjälpa till med kollagenproduktion. den kan hålla upp till 1000 gånger sin vikt i vatten vilket gör den idealisk för att bindande fukt i huden. hyaluronsyra stimulerar även stamcellernas produktion av elastin och kollagen som ger huden sin spänst och fyllighet. med ålder minskar dock hyaluronsyraproduktionen och huden ser mattare ut och blir torrare, med fina linjer och rynkor som en oundviklig följd.
profhilo innehåller en av de högsta koncentrationerna av stabiliserad hyaluronsyra på marknaden. eftersom den är termiskt bunden och inte kemiskt bunden fungerar den som en fantastisk återfuktare, och inte en filler. under de närmaste fyra veckorna går den in i fas två och börjar arbeta med att öka elastin- och kollagenproduktion. detta omformar effektivt huden och ger den ett smidigare, jämnare och fastare utseende.

tack vare sin gel-konsistens fördelas profhilo smidigt och jämnt, utan att några klumpar bildas, vilket är en potentiell risk med traditionella fillers. det betyder att det kan användas på områden som är svåra att behandla med traditionella fillers, till exempel hals och panna.

FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?
för dig som upplever din hud som torr, glåmig och åldrande med torrhetslinjer.

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL? 
-inför alla estetsika injektioner kontaktas du för en konsultation via videosamtal minst 48 timmar innan din tid för behandling. detta för att ge dig som kund betänketid och information om behandlingen.
- vid behandlingstillfället börjar vi med att du får fylla i en hälsodeklaration så att vi vet att behandlingen är säker för dig.
- efter ordentlig rengöring av huden genomförs en konsultation där vi går igenom vad du tycker är din huds förbättringsområden. det är viktigt att vi förstår varandra och att förväntan och förväntat resultat är samma.
- med hjälp av små och tunna nålar injiceras den stabiliserade hyaluronsyran som profhilo består av strax under hudytan på önskat område. det naturliga resultatet från en profhilo behandling uppnås av att den geléliknande formulan sprider sig under huden och reagerar med din egen vävnad för att omedelbart ge resultatet av återfuktad hy med mer spänst och lyster.
- vi tvättar av huden och applicerar ev. passande dag- / ögoncreme
- en behandling med profhilo tar ca 30 min.
- en viss svullnad uppstår direkt efter behandlingen. den lägger sig oftast ett par timmar men kan hos en del kvarstå 1-2 dagar. blåmärke kan förekomma.
- full effekt av behandlingen ser man ca 2-4 v. efter första behandlingen.
- du bör inte träna 72 timmar efter behandlingen eller sminka dig på 12 timmar.

HUR LÄNGE HÅLLER EFFEKTEN?
effekten av profhilo håller ca. 6-12 mån. full effekt av behandlingen uppnås efter två behandlingar med en månad emellan. ytterligare en behandling kan i vissa fall rekommenderas efter cirka fyra till sex månader för att bibehålla dess effekt.

BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT INNAN/EFTER BEHANDLINGEN?
inför din behandling:
- undvik ipren, naproxen acetylsalisylsyra (treo), omega 3 dagarna före din behandling då de kan göra dig mer lättblödande
- äter du blodförtunnande medicin rekommenderar vi att du rådgör med din läkare före
efter din behandling:
- undvik varma bad och bastu
- undvik träning på 72 timmar
- det är det generellt sätt inte farligt att dricka alkohol i samband med behandlingen men alkohol är blodförtunnande och kan öka risken att få blåmärken på insticksplatsen
- undvik att sminka dig på de områden där huden är punkterad.
- undvik att sola och bär gärna en kräm med högt spf.

VAD FINNS FÖR RISKER MED BEHANDLINGEN?
med alla kraftfulla behandlingar finns det risker. direkt efter behandlingen uppstår en viss svullnad och blåmärken kan förekomma. svullnaden lägger sig oftast efter ett par timmar men kan ibland kvarstå 1-2 dagar efter behandlingen. blåmärke försvinner individuellt från person till person. det är avgörande att du följer de rekommendationer du får vid din behandling hos oss. hos oss blir du alltid behandlad av legitimerad sjuksköterska andreas, certifierad av etiska injektionsrådet och kopplad till ivo. om du äter läkemedel som påverkar din hud ska du först rådfråga oss angående dessa innan behandlingen.

en konsultation kan du alltid boka om du är osäker på vilken injektionsbehandling som skulle passa dig bäst.

prislista profhilo

1 behandling*

3500 kr

2 behandlingar*

6000 kr

3 behandlingar*

8500 kr

händer (1 spruta / hand)

kur om 2 behandlingar

11200 kr

* välj på följande område: ansikte / hals / dekolletage

redo för din profhilo?