radiesse

kollagen är den primära komponenten i huden och står för 70% av hudens vikt. med åldern minskar kollagenet, hudens volym minskar och medför slappare och rynkigare hud. med radiesse, en fda-godkänd kollagenstimulerande filler, stimulerar vi fibroblasterna att producera kollagen, som ger dig fastare, friskare, vackrare och ungdomligare hud, samtidigt som radiesse har en lyftande, fyllande förmåga. både fillers och godis för huden alltså, hurra!

VAD GÖR BEHANDLINGEN?
radiesse består av små mikrosfärer av kalciumhydrixlaptit i en vattenbaserad gel med glycerin. de små mikrosfärerna stimulerar hudens fibroblaster och ökar kroppens egen kollagenproduktion, vilket ger en föryngrande effekt. denna behandling är effektiv på alla områden där huden förlorat sin spänst och stadga. radiesse ger omedelbar visuell effekt tack vare sin gelstruktur, men även ett långvarigt resultat då mikrosfärerna stimulerar hudens egen kollagenproduktion. undersökningar med magnetröntgen har visat på ökad hudtjocklek 2,5 år efter injektion med radiesse. man har också noterat att en ökning upp till 50% i hudtjocklek 3 månader efter första behandlingen bibehållits hos 91% av försökspersonerna 18 månader efter behandling.

FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?
det finns två olika användningsområden för radiesse, volymuppbyggande eller hudförbättrande behandling. radiesse passar bra för dig som önskar tydliga konturer på exempelvis kindben eller käklinje. med radiesse kan man även behandla huden som förlorat spänst, lyster och tjocklek. vanliga behandlingsområden är käklinje, kindben eller djupa rynkor, men vi behandlar även händer, hals, dekolletage m.m.

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL? 
-inför alla estetsika injektioner kontaktas du för en konsultation via videosamtal minst 48 timmar innan din tid för behandling. detta för att ge dig som kund betänketid och information om behandlingen.
- vid behandlingstillfället börjar vi med att du får fylla i en hälsodeklaration så att vi vet att behandlingen är säker för dig.
- efter ordentlig rengöring av huden genomförs en konsultation där vi går igenom vad du tycker är din huds förbättringsområden. Det är viktigt att vi förstår varandra och att förväntan och förväntat resultat är samma.
- injektionen läggs i önskat område. i de flesta fall arbetar vi med en cannula, en trubbig nål vilket minskar risken att skada vävnad eller kärl. för att komma in med cannulan görs ett litet instickshål i huden. när cannulan väl är på plats känns inte ingreppet så mycket.
- radiesse är förberett med bedövningsmedel så det behandlade området kan kännas lite bedövat efteråt.
- vi tvättar av huden och applicerar ev. passande dag- / ögoncreme
- en viss svullnad uppstår direkt efter behandlingen. den lägger sig oftast ett par timmar men kan hos en del kvarstå 1-2 dagar. blåmärke kan förekomma.
- full effekt av behandlingen ser man ca 1 månad efter första behandlingen.
- du bör inte träna 48 timmar efter behandlingen eller sminka dig på 12 timmar.

HUR LÄNGE HÅLLER EFFEKTEN?
när vi använder radiesse för att bygga volym syns resultatet på en gång. arbetar vi med huden så ser man resultat efter 2-3 månader. resultatet är en finare och fastare hud, reducering av fina linjer och rynkor. behandlingen rekommenderas att göra en gång per år.
radiesse är en långverkande kollagenstimulerande filler som bryts ned av kroppen på samma sätt som en filler med hyaluronsyra gör. resultatets varaktighet är individuellt och faktorer som livsstil, ämnesomsättning samt vikt upp/nedgång kan påverka hållbarheten. i regel brukar behandlingen hålla mellan 12-16 månader, då radiesse är biokompatibel och försvinner gradvis ur kroppen.

BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT INNAN/EFTER BEHANDLINGEN?
inför din behandling:
- undvik ipren, naproxen acetylsalisylsyra (treo), omega 3 dagarna före din behandling då de kan göra dig mer lättblödande
- äter du blodförtunnande medicin rekommenderar vi att du rådgör med din läkare före
efter din behandling:
- undvik varma bad och bastu
- undvik träning på 72 timmar
- det är det generellt sätt inte farligt att dricka alkohol i samband med behandlingen men alkohol är blodförtunnande och kan öka risken att få blåmärken på insticksplatsen
- undvik att sminka dig på de områden där huden är punkterad
- undvik att sola och bär gärna en kräm med högt spf

VAD FINNS FÖR RISKER MED BEHANDLINGEN?
med alla kraftfulla behandlingar finns det risker. direkt efter behandlingen uppstår en viss svullnad och blåmärken kan förekomma. svullnaden lägger sig oftast efter ett par timmar men kan ibland kvarstå 1-2 dagar efter behandlingen. blåmärke försvinner individuellt från person till person. det är avgörande att du följer de rekommendationer du får vid din behandling hos oss.

hos oss blir du alltid behandlad av legitimerad sjuksköterska andreas, certifierad av etiska injektionsrådet och kopplad till ivo. om du äter läkemedel som påverkar din hud ska du först rådfråga oss angående dessa innan behandlingen. 

prislista radiesse

1 behandling,   

välj mellan: kindben / käkar
hudbehandling med radiesse: kinder / hals / händer 
behandling för slapp hud övriga kroppen

4500 kr

boka nu direkt?