permanent hårborttagning

du vet, drömmen om att aldrig behöva raka sig igen, att aldrig behöva uppleva en irriterad och knallrödprickig bikinilinje igen? att aldrig behöva torraka benen i duschen för att det blev kjolväder helt plötsligt? drömmen om att inte behöva ta med en rakhyvel till jobbet för att håret på hakan växer ut så galet snabbt? du vet den drömmen, nu ska vi se till att den blir sann!

vi använder en powerlite800-maskin för att permanent reducera hår. maskinen är en medicinskt certifierad ipl, tillverkad enligt den krävande kvalitetsstandarden ISO 13485, med ett unikt, patenterat multipulssystem som ger upp till 36 pulser per blixt i hårborttagningen. maskinen har utvecklats och tillverkats i sverige.
svensk tillverkning och design innebär högsta kvalitet och säkerhet.

med mer än 20 års erfarenhet är powerlite ® ett av de äldsta kommersiellt tillgängliga varumärkena i sverige när det kommer till ipl. deras nöjda kunder, inklusive oss som jobbat med powerlites maskiner i över 10 (!) år , har gjort powerlite till marknadsledare för ipl-teknik i sverige och i japan. och det säger inte lite eftersom japan är världens näst största marknad för skönhetsprodukter. det som gjort powerlite kända är deras säkra, kraftfulla och effektiva behandlingar för hårborttagning, hudföryngring, borttagning av blodkärl på ytan, pigmenteringar, åldersfläckar, fina linjer osv. powerlite uppskattas av användare över hela världen för sin användarvänlighet, dess säkerhet och mångsidighet. och sist men inte minst för de utmärkta resultaten.

VAD GÖR BEHANDLINGEN?
det intensivt pulserande ljuset (ipl) värmer upp hårstrået i hårsäcken till 70 grader så att proteinet i hårcellerna och hårsäckarna förstörs. på så sätt dör den aktiva hårsäcken. 

FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?
du behöver ha relativt ljus hud, ett relativt mörkt hårstrå och relativt kraftigt hårstrå. här gör vi skillnad på hårstrå och fjun, för även om fjunet kan vara riktigt mörkt är det så tunt i hårsäcken att det inte genererar tillräckligt mycket värme och kan då inte få önskad effekt av behandlingen. en mörkare hudtyp drar åt sig mer värme och risken för bränning ökar då värmen ökar i behandlingen. man brukar säga att desto mörkare, kraftigare strån och ljus hud, desto bättre behandling. ljuset måste "hitta" vart det ska göra nytta.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?
- vi rengör området som ska behandlas
- området ska vara relativt nyrakat när vi utför behandlingen. har du ej gjort behandlingen tidigare kan du spara någon cm2 så vi kan se färg och tjocklek på håret. du behöver raka dig samma dag eller dagen innan behandling. har du ej möjlighet att göra detta själv (vid. tex. ryggbehandling) behöver du säga till oss som måste lägga till extra tid för detta i behandlingen. vi rakar ej brasiliansk, med kan självklart ta något strå här och där som blivit missat vid din rakning.
- dina ögon skyddas från ipl-blixten med ögonlappar
- kall, genomskinlig gel appliceras på huden som skydd, kyla och ledare av ljuset ner till huden
- med ipl-blixtarna arbetas område för område igenom, vi anpassar styrkan på blixten efter huden och håret
- en behandling tex. bikini tar ca. 20-30 min. effektiv tid.
- vi tvättar av huden från gelen

HUR LÄNGE HÅLLER RESULTATET?
de hår som vi fått bort under behandlingen är borta för evigt. däremot kan alltid inaktiva hårsäckar bli aktiva under livets gång, pga hormoner tex. och du kommer då ej uppleva dig som hårfri längre. självklart kan vi göra behandlingen på det nya håret för att få bort det också. 
vissa områden är mer hormonpåverkade än andra, som tex. haka på kvinnor och detta område kan då vara svårare att få ett tillfredsställande resultat av behandlingen.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG FÖR ATT BLI HELT HÅRFRI?
eftersom behandlingen endast ger resultat på hår som är i den anagena (växande) fasen så kommer man att behöva upprepade behandlingar med en visst veckointervall. det vanligaste är ca 6-8 behandlingar med ca 8-12 veckors mellanrum , beroende på växttakt och område, avvikelser finns.

ÄR IPL OCH LASER SAMMA SAK?
nej, laser har endast på en våglängd, medan ipl:en har ett brett ljusspektra och därför flera våglängder.

BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT FÖRE OCH EFTER BEHANDLINGEN?
ja, huden får inte vara solpåverkad när vi utför behandlingen, då har huden redan en "skada" och blir mer känslig för att brännas när vi utför behandlingen. låt huden vila från sol (utomhus eller solarium) minst en månad innan behandling.
efter behandlingen ska huden vila från sol minst en vecka. använd solskyddsfaktor 30 eller högre vid vistelse i sol även efter en vecka från senaste behandlingen.

VAD FINNS FÖR RISKER?
med alla kraftfulla behandlingar finns det risker. det är vanligt att huden får en rodnad, i vissa fall en svullnad och i väldigt sällsynta fall kan brännskador uppstå. en sådan brännblåsa läker efter några veckor, men var noggrann med att inte peta eller pilla på den. pigmentet kan förloras på området där brännblåsan uppstod, vilket normaliseras inom några månader när man solar på området igen. om du äter läkemedel som gör din hud extra ljuskänslig ska du först rådfråga din terapeut angående dessa innan behandlingen. 

 

prislista permanent hårborttagning

ÖVERLÄPP

695 kr

HAKA

+ ÖVERLÄPP

795 kr
1195 kr

KINDER

895 kr

AXILL (båda armhålor)

895 kr

ÖVERARMAR

1595 kr

UNDERARMAR

1495 kr

MAGSTRÄNG

795 kr

BIKINI (utanför troskanten)

1495 kr

BRASILIANSK (utanför & innanför troskanten)

1995 kr

HELA BEN

5195 kr

HALVA BEN

2895 kr

BAKSIDA LÅR

1695 kr

HEL RYGG

4195 kr

AXLAR / SKULDROR

2195 kr

NACKE / HÅRFÄSTE

1395 kr

HÄNDER / FÖTTER

995 kr

ENSTAKA STRÅN

500 - 1000 kr

20% RABATT PÅ OMRÅDE NR. 2, 3, 4 osv.

är du redo för att boka?