cosmelan

det här med pigmenteringar, melasma, solfläckar, prickar, ojämn hudton.... det finns många behandlingar som kan "hjälpa till" i vår jakt på en jämnare, glowigare hudton, men här är cosmelan annorlunda. den hjälper inte bara till med ytan, utan här stoppar vi även processen i huden för framtida pigmenteringar.

VAD ÄR COSMELAN?
cosmelan är namnet på den mest effektiva behandlingen mot pigmentfläckar och melasma på marknaden. en väldigt kraftfull behandling där vi lär om din hud att inte överproducera pigment. cosmelan verkar på alla stadier i pigmenteringsprocessen för att reglera överproduktion av melanin, reducera synliga pigmenteringar och förebygga risk för åter uppkomst av pigmenteringar. för att uppnå maximal och långvarigt resultat krävs det att huden går igenom flera cellförnyelseprocesser under behandlingens gång. det som gör denna pigmentbehandling unik är att med cosmelan kan man behandla alla hudtyper till skillnad från andra typer av pigmentbehandlingar och är ett bra alternativ mot de flesta sorters pigmenteringar.

FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?
behandlingen passar för alla hudtyper och etniciteter - alla som önskar bli av med sina pigmenteringar, men även få en jämnare hud, ökad lyster och förbättrad struktur.
alla typer av hyperpigmentering kan förbättras.
- melasma, hormonella pigmenteringar. Symmetriska pigmenteringar som sätter sig i pannan, kinder, överläppen och/eller hakan
- solfläckar, perfekt för dig med ljusare solfläckar eller för dig med lite mörkare hudtyp.
- pigmenteringar efter acne och ärr

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?
en behandling med cosmelan är uppdelad i tre steg.
1. konsultation hos oss på salongen
2. behandling hos oss på salongen
3. behandling hemma med ett medföljande behandlingskit

steg ett:
- konsultationen. där hudterapeuten och du går igenom hela behandlingsförloppet.
steg två:
- efter en ordentlig avtvätt i tre steg samt avfettning av huden görs en analys av huden tillsammans med dig där vi pratar om fokusområden, önskemål och förväntningar.
- fotografering för dokumentation
- applicering av en lermask i tjockt lager som skall sitta kvar mellan 8 - 12 tim. beroende på hudtyp. OBS! tänk på vad du vill/ska göra efter att du varit här för behandling.
- produkter för hemmabruk och skriftlig information om steg två lämnas över innan du går hem
steg tre:
- efter verkningstiden sköljer du sedan av lermasken från cosmelan med kallt vatten hemma och följer sedan upp med efterföljande vård.
- använd den återfuktande creme som medföljer i kitet för att återfukta och lugna huden
- hemmabehandlingen skall du genomföra dagligen under minst 6 månader. det är viktigt att följa den angivna behandlingsrutinen noga för att uppnå bästa möjliga resultat. huden kan blir känslig, torr och röd de första två veckorna under behandlingen. solexponering bör undvikas och en daglig, hög SPF på det behandlade området är ett måste.
- huden börjar i allmänhet fjälla två till tre dagar efter maskens applicering

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG?
vi rekommenderar en behandling och med fortsatt rätt hudvård och solskydd håller effekten i sig i många månader och ibland även år. vid behov kan behandlingen behöva göras om.

BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SPECIELLT FÖRE ELLER EFTER BEHANDLINGEN?
ja, följande punkter ses som kontraindikationer / relativa kontra indikationer till denna behandling. känner du igen dig i en eller flera av dessa punkter kan det vara så att vi avråder från behandling. tveka inte att höra av dig till oss om du vill göra behandlingen men om du...:
- har någon infektion, vårtor eller något sår i behandlingsområdet
- har, eller har haft, herpes
- lider av överkänslighet eller allergier
- är gravid eller ammar
- äter mediciner
- har aktiv acne, eksem, rosacea, autoimmun sjukdom eller icke undersökta hudförändringar
- hormonbehandlas
- behandlats för cancer, det senaste året
- behandlats mot acne/ annat hudproblem de senaste 6 månaderna
- behandlats med kortison eller antibiotika de senaste 6 månaderna
- behandlats med ipl eller laser de senaste 6 månaderna
- har svårinställd diabetes, hjärtproblematik eller benägenhet för keloidärrbildning, samt känner av allvarlig stress
- inte är över 18 år

de närmsta dagarna efter behandlingen kan du känna en stickande, pirrande, brännande känsla i huden och den kan vara irriterad med rodnad.
efter 1-2 veckor kan huden bli mycket torr med rodnad, irritation och flagor.
inom några veckor efter behandlingen på salongen kommer du märka att pigmentfläckar börjar blekna och hudens lyster ökar. resultatet förbättras successivt under behandlingens gång där hemmabehandlingen är en stor del för att behålla dina resultat.

FINNS DET NÅGRA RISKER MED BEHANDLINGEN?
ja, med kraftfulla behandlingar finns nästan alltid risker. det är viktigt att följa ditt rekommenderade behandlingsprotokoll för att inte skada din hud.

prislista cosmelan

KONSULTATION

bokas alltid som en första del i behandlingen eller om du vill veta mer om behandlingen, samt fråga om råd.

0 kr

BEHANDLING HELT ANSIKTE + 1 homepack

VIKTIGT! utöver detta behövs totalt 2 st. obligatoriska hemmaprodukter för hela 6 månaders-perioden. dessa kostar 2995 kr/st. 

6 495 kr

nyfiken på cosmelan?